Friday Foodspiration

19.9.14


Znovu sa mi akosi nazbierali kadejaké gastro vychytávky a tak som sa rozhodla, že dnes znovu spravím také trochu iné, ale stále inšpiratávne zhrnutie. 

1. FoodCult je projekt partie z Bratilicious, ktorú som vám tu už spomínala. Tentokrát však rozbiehajú odvážnu a pre nás, food maniakov, veľmi vďačnú, slovenskú prvotinu. Čo by ste povedali na to, keby vám za jedenie v podnikoch niekto platil?! Presne s touto filozofiou pracuje VIP FoodCult karta. V skratke: Prídete do obľúbenej kaviarne/pekárne/reštiky, napcháte si bruško, zaplatíte a za každé éčko vám na vašej karte pribudnú body, ktoré potom môžete vymeniť za tovar, či službu u partnerov Bratilicious. Jedinou nevýhodou je, že si túto vymoženosť môžu dovoliť využívať len Bratislavčania, nakoľko ide o podporu domácich, bratislavských podnikov. Ja som si už o svoju VIP-ku zažiadala a čo vy?
2. PYRÉ je magazín plný prekrásnych fotiek, receptov a inšpirácie. Je to taká slovenská obdoba svetoznámeho Kinfolk magazínu. A ak nebudete  dlho váhať a jedno vydanie PYRÉ si hneď objednáte, možno k nemu dostanete ešte aj vrečúško UMAMI prášku, s ktorým prekonáte všetky hranice bežných chutí.
3. V poslednom čase si všímam, že si ľudia radi dajú poradiť ohľadom jedla, ingrediencií, ale aj spôsobu, ako pochúťky konzumovať. Preto, ak chcete ochutnať napríklad kus Talianska a na cestovanie nemáte čas a v obchode bezradne hľadíte do regálov s pestami a cestovinami a neviete si vybrať, mám pre vás riešenie. Objednajte si balík z Italy with Love. Nie, nevyskočí z neho malý obtlstý Talian a nebude otročiť vo vašej kuchyni, aby vás presvedčil o kvalitách ich kuchyne. Pošlú vám v ňom výber z tých naj produktov, priamo od dodávateľov z Talianska. Vína, olivový olej, niečo sladké, ale aj údeniny - také Taliansko v krabici.
4. Naopak vo Svete Bedničiek sa dočkáte našich domácich potravín, sezónnej zeleninky, domácich paštét, či jogurtov. Sami si môžete navoliť, čo vo vašej bedničke bude a privezú vám ju až k vašim dverám. 
5. Dnes sa gardé obrátilo a miesto 4 blogov a jednej bonusovky zastupuje blogy len jeden jediný, ale o to výnimočnejší. Taste of Prague je ten tip blogu, pri ktorom vám sliny tečú potokom a už už beriete do ruky kabát, kľúče od auta a vyrážate na výlet do stovežatej. Osobne som do Prahy doživotne a nezvratne zamilovaná a ľutujem, že som tento blog nepoznala, keď sme tam z láskovníkom dva mesiace žili... Ale príde čas a ja sa vrátim a budeme pokračovať v našej romanci tam, kde sme skončili. 

1 komentár

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS