Friday Foodspiration

25.9.14


Je mi zima. Vytiahli sme termofor. Na obed som si dala horúcu polievku. Bez hrubých ponožiek ani na krok. Toto a ešte mnoho iných maličkostí naznačuje, že sa prvým jesenným dňom skutočne zmenilo ročné obdobie a ja mám chuť na večery pod dekou s vareným vínom a knihou. Na moje šťastie je táto jeseň bohatá aj na knižné novinky!

1. Keď Martin vydal svoju prvú kuchársku knihu, pozerala som sa na ňu cez prsty. Veľmi nemusím takých tých televíznych "všeumelcov", ktorí moderujú, píšu, varia a pečú pre Lidl. Akosi sa neviem rozhodnúť, či im tie knihy potom vychádzajú preto, lebo sú mediálne známi, alebo preto, že majú skutočne talent v kuchyni. V Pycovom prípade je to možnosť no 2. Aj preto sa teším, že je v predpredaji už jeho druhá kuchárka Moje Jedlo 2.
2. Na druhej strane, keď vydáva knihu food bloger, je to podľa mňa prirodzený vývin. A ak je to ľudom zvolená naj food blogerka roku, o to lepšie! Veronike z Menu Domu sa to podarilo a ja sa z toho strašne teším. Som zvedavá, ako bude vyzerať Menu podle Koko.
3. Ak môj blog sledujete dlhšie, tak už viete o mojej romantickej náklonnosti (rozumej fanatickej posadnutosti) k zaváraniu. A ešte viac ma to baví odkedy mám moju úžasnú svokru s jej ešte úžasnejšou záhradou plnou pokladov. Tak si predstavte, že aj varením ozajstných, pravých a pritom úplne obyčajných marmelád sa dá vybudovať ikona. Blanka najprv Svoju Domácu Marmeládu predávala na farmárskych trhoch a vo svojej kaviarni. Ale to jej nestačilo a tak sa aj so svojou rodinou vybrala na bláznivú lekvárovú jazdu naprieč Európou a vo svojej malej manufaktúre na kolesách varila marmelády z miestnych zdrojov. A vďaka jej knihe Příběh opravdové vášně, ktorá vyjde koncom roka, si toto sladké dobrodružstvo môžeme prežiť s ňou.
4. Kuchařka ze Svatojánu aka Eva Francová vydala knihu. A kniha je taká, ako jej blog. Plná zaujímavých receptov. Receptov nie len na chutné jedlo, ale aj zdravé telo a šťastnú dušu.
5. A znovu raz budete čítať moje oslavné ódy na Lindu... Aj sa za to trochu hanbím, ale nemôžem si pomôcť. Call Me Cupcake je hands down môj najobľúbenejší blog. Nemyslím len o jedle, ale celkovo, zo všetkých fashion, life style, food a neviem akých iných blogov, tak tento mám najradšej. Linda vydala už dve knihy, ale až koncom tohto roka budú preložené aj do angličtiny. Jej tretia a posledná kniha je zatiaľ ešte čerstvé bábätko vydané len v švédskom jazyku. Okrem receptov je to hlavne zbierka jej dych vyrážajúcich, monitor oblizujúcich a klávesnicu oslintávajúcich fotiek + pár typov ako dosiahnuť tento efekt aj pri vašich fotkách. 

2 komentáre

  1. Díky za tipy, určitě prozkoumám kuchařky v obchodě:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem (veď vieš za čo) :)). Slová, čo hrejú pri srdci (ako tie ponožky a varené víno), alebo aj viac.
    Na budúci rok nasadíme aj niečo netradičné na zaváranie, cez zimné večery niečo určite nájdem.

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS