Friday Foodspiration

13.2.15


Piatok 13teho. Vraj nešťastný deň... A pritom u nás je dnes deň nanajvýš šťastný prešťastný! Dnes má totiž môj láskovník narodeniny! A keďže je to môj najobľúbenejší človek na svete, chystáme mu aj s jeho maminkou na zajtra oslavu. Keď som sa ho opýtala, či chce nejakú špeci tortu, zaželal si obyčajnú smotanovú s piškótami. Skromný to chlapec... Torta je teda už vybavená, k tomu prihodím ešte jednu klasiku - strúhaný tvarohový a môj podiel práce je hotový. A že som nejaká supervumanka, tak som popritom stihla napísať aj tuto článok pre vás a navariť obed a upratať a nakúpiť a je dosť pravdepodobné, že zatiaľ čo vy pijete kávu a čítate tieto riadky, ja sa potím v posilke a vyzerám ako pred infarktom. Ale tu a teraz na vás čaká inšpiračka.

1. V poslednom čase stále ťažšie hľadám raňajky, ktoré by mi fakt chutili. Vločiek som sa prejedla, smoothie robievam z mrazeného ovocia a keď je vonku -3, na ľadovú chuť ani nepomyslím. Na Let´s do something sweet som ale našla recept na ryžové vločky s orechmi a čokoládou a myslím, že moja chuť raňajkovať je zachránená!
2. Spraviť si šalát v zime vie byť niekedy poriadny rébus. Ja napríklad milujem miešaný listový šalát s oliváčom a citrónom, ale obe tieto ingrediencie ochladzujú organizmus, takže ak neplánujem zvyšok dňa stráviť zakrútená v deke, snažím sa nájsť iné šalátové kombinácie. Na blogu S vášní pro jídlo som objavila krásny, farebný a hlavne pre mňa ako vegetariánku dokonalý recept na šošovicový šalát plný bielkovín. 
3. Aaaach, ešte presne 5 dní do konca fašiangov. A potom koniec prežieraniu sa a kyslého bôbu s údeným a kysnutých koláčov a ďalších hriešnych pokušení. Tak si ešte spravte šišky! Od Coolinárov, fasácke! A ak nedodržiavate pôst, tak si ich dajte pokojne aj hocikedy inokedy. ;) 
4. Svoj recept na falošné tiramisu som vám prezradila minulý týždeň. Smoliak hodil do pléna tiež jeden - s mandlami a lesným ovocím.

5. Mám dobrého kamaráta Petra. (Zdravím Peter) A ten, keď sme ho boli navštíviť v Olomouci, kde pracuje a žije, nás pozval na raňajky na spontánny veterník. Nehovorím, že to boli tie najzdravšie raňajky, ale isto tie najlahodnejšie. Odvtedy, vždy keď jem veterník, spomeniem si na to ráno, na nás troch v malilinkom obchodíku na ich ulici. Ja mám v jednej ruke môj obligátny Earl Grey a v druhej obrovský veterník. Samozrejme, že som sa obliala (lebo som nemehlo) a smiali sme sa a Peter nám ukazoval svoje fleky a ja som im ukazovala tie svoje (z čias keď som v Olmíku sama žila). A je fakt super, že to teraz môžem povedať vám, aj keď to má s dnešnou bonusoukou pramálo spoločné. :D 
Geniálny blog Taste of Prague prišiel s ešte geniálnejším nápadom - otestovať 14 pražských veterníkov a vybrať ten najlepší. Nejdem prezrádzať, ktorá známa cukráreň vyšla z tejto ochutnávky ako víťaz, to sa už dočítate sami. ;)

2 komentáre

  1. Jsem ráda, že tě můj recept potěšil ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Miša,
    mám radost, že jsem tě inspirovala s granolou z rýžových vloček a přeji pěkný den:)

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS