Lievancový špeciál: Proteínové lievance s gréckym jogurtom

5.6.14

Je snáď všetkým jasné, že lievance by vám asi u vášho dietológa neprešli. Napríklad takú vežičku čokoládových lievancov s kávovou polevou zo včerajšieho postu, si určite nedá niekto, kto počíta kalórie a bezmocne hľadí každé ráno na ručičku váhy. Je však spôsob, ako si vychutnať lievance bez pocitu viny. Za recept, ktorý vám dnes ponúkam, sa vám vaše telo dokonca poďakuje. Tak kto si dá proteínové lievance z vločiek???



Po prvé vás chcem upozorniť, že toto sú skôr také placky, ako lievance, ale ako ma už niekoľkoročná prax vegetariánky naučila - žiadny dablér nemá také  herecké schopnosti ako skutočná filmová hviezda (či už ide o vegetariánske párky, alebo vločkové lievance). Takže sa pripravte na to, že tieto lievance budú tenšie, hutnejšie a hlavne budú mať úplne inú štruktúru.
Po druhé, tento recept vyžaduje proteínový prášok (najlepšie vanilkový). Tie sa dnes už dajú kúpiť takmer všade a ak si spravíte dobrý prieskum, určite nájdete niečo čo vám bude vyhovovať. Na druhej strane, ak sa vám nechce kupovať proteín len kvôli lievancom, nahradiť ho môžete aj hladkou múkou (síce prídete o hodnú dávku bielkovín, ale kalorická hodnota je takmer rovnaká). 
A po tretie, dajte si záležať na tom, aby ste si kúpili JEMNÉ vločky. Ja používam Jemné ovsené vločky s klíčkami od Ravity, ale akákoľvek iná značka bude určite rovnako dobrá.
A teraz poďme konečne variť! Po ruke majte:
180g jemných ovsených vločiek
200g syru cottage 
2 vajcia
1 a 1/2 PL proteínového prášku (alebo múky)
1 PL trstinového cukru
1 čl mletej škorice

V miske zmiešajte cottage, vajcia a cukor, v inej miske zmiešajte vločky, proteín a škoricu a postupne suchú zmes pridávajte do tej vajíčkovej. Z cesta potom na rozpálenej panvici pražte lievance. Hotové by mali byť vtedy, keď sú zvonka chrumkavé a vo vnútri al dente. Na toping si zmiešajte grécky jogurt s 1 PL medu a pridajte obľúbené oriešky nasekané nadrobno. Ja som mala práve po ruke vlašské. A keď už zdravo, tak poriadne! Prihoďte si na tanier za hrsť čerstvého ovocia. Dobrú chuť prajem!






1 komentár

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS