Friday Foodspiration

10.9.14


Niekedy, keď pripravujem tieto piatkové posty, upadnem do takej food blogovej depresie... Nechápte ma zle, rada pre vás hľadám stále nových talentovaných a inovatívnych kuchárov, ktorí dokážu nažhaviť chuťové bunky už len svojimi fotkami. Ale z času na čas to na mňa doľahne (hlavne v TOM období mesiaca, ktoré máme my ženy TAK rady) a zdá sa mi, že všetci tí blogeri sú talentovanejší, inovatívnejší a robia oveľa lepšie fotky ako ja. Dnes sa tiež tak trochu bahním v tomto pocite menejcennosti. Ale nehanbím sa za to. Ja totiž viem, že zajtra sa zobudím a poviem si "Do riti! A čo som ja horšia?!", vbehnem pološialená, ale zato plne odhodlaná do kuchyne, niečo uvarím, pofotím a všetko bude zase dobré. :)

1. U nás doma sme takí slivkový maniaci. Najradšej ich máme ale v dvoch podobách - tekutej a koláčovej. Preto stále hľadám nové a nové recepty na slivkový koláč. Na blogu Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa (už aký názov!? Skvelý, že?) som objavila tento so sezamom.
2. Poznáte Kávičkárov? Teraz nemyslím takých tých nezamestnaných, bradatých "umelcov" v obtiahnutých nohaviciach posedávajúcich v Starbuckse s pohľadom zapichnutým do najnovšieho Macintosha. Ja myslím skupinku kávových bádateľov, znalcov praženia a cappuccinových turistov. Tak tí sú odnedávna aj učiteľmi nedeľnej školy - Školy varenia
3. Rada sa pozerám, keď Maťa varí, lebo pri tom vznikajú úžasné jedlá a ešte úžasnejšie fotky. 
4. Tak, tram-ta-da-dá! Moju omáčku sebavedomia dnes vyjedla a ešte aj chlebíkom do sucha vytrela autorka pre mňa asi najväčšieho food blogového objavu posledných dní - Život je malina. No proste depresia lvl 3000. Tie super fotky a jednoduché, každodenné, nevtieravé a pritom pútavé recepty, celkový dizajn blogu. Hold nič sa nedá robiť, Michaela, musíš na sebe pracovať! 

5. Bonusovka dnes bude o babe, ktorá ma tak trochu uviedla do sveta food blogerov, postrčila ma, aby som sa predviedla, pochválila ma, keď som ešte ani nevedela, čo vlastne robím a ja som si dnes uvedomila, že som vám sem o nej ešte ani len slovko nenapísala. Takže, Heni, dnes to napravím! Spraw si raw je projekt Henriety Peškovičovej, lektorky varenia, ktorá sa rozhodla, že je čas ukázať ľuďom, že zdravo môže znamenať aj chutne. Ak vám nebude stačiť sledovať jej recepty na blogu, Heňa rada navarí aj "U VÁS DOMA", kedy si spolu s ňou vo vašej kuchyni pripravíte jedno zdravé menu. Taká ponuka sa nedá odmietnuť! ;)

1 komentár

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS