Friday Foodspiration + GIVEAWAY

23.1.15


Ani netušíte, ako som sa tešila na piatok. Konkrétne na tento! 23.1.. Prečo? Lebo dnes, moji milí, drahí pažravci, balím kufre (rozumej cestovnú tašku) a vyrážam s mojim láskovníkom na víkend do Pešte! Dllllho som nikde nebola a už mi z toho trochu hrabalo a keďže nedávny pokus o výlet zlyhal na celej čiare, tak mi môj drahý spravil radosť a zajednal ubytko. Destinácia bola jasná, nakoľko je to čo by kameňom dohodil a je hanba, že sme Budapešť ešte podrobnejšie nepreskúmali. Cieľ cesty - kaviarne, bistrá, tržnice a pouličné stánky. Osobne sa neštítim priznať, že sa tam idem najesť! A samozrejme, cvaknúť množstvo fotiek, aby som vám ich sem mohla vycapiť. Teda, ak vás to bude zaujímať. :) Ale ešte predtým 4x domáci foodblog a 1 súťažná bonusovka ;)


1. Palacinky - cinky - cicinky... ja som vždy na návšteve pozorovala, ako ich ľudia skladajú. Neviem prečo, ale myslím si, že to o človeku veľa napovie. My napríklad tvarohové rolujeme, lekvárové skladáme na trojuholníky a plnené ovocím len tak preložím na polku. No ale nie o tom som chcela. Na háji nájdete recept na také trochu iné palacinky. Aďka sa pustila do tých od Julie Childovej a tá kombinácia žĺtkov a rumu znie božsky, tak vaječne likérovo!
2. Ak sa však snažíte vyhýbať maslu, cukru a klasickej múke, Juliine recepty pre vás asi nebudú to pravé. V tom prípade je tu FoodLover s receptom na pohánkové so špenátom a vajíčkom. Zatiaľ čo sladká klasika je pre mňa skôr dezertom, táto verzia by pokojne obstála ako ľahký obed. 
3. Tento koláč!!! Za posledný týždeň sa mi niekoľkokrát mihol na FB nástenke a zakaždým mi tiekli sliny. Celý recept nájdete na Chute a vône mojej kuchyne a poviem vám, viem si presne predstaviť tú vôňu a hlavne chuť, keď sa tam pripravovala táto zebrová torta. Veď 500g mascarpone je aspoň pre mňa zárukou dokonalosti. 
4. Do istého času som nevedela prísť avokádu na chuť. A aj som bola celkom rada, lebo je to ovocie, ktoré na ceste na toast precestuje pol sveta. A to nie je práve moja filozofia stravovania. Na scénu však prišla slečna Jesenská a jej bezbrehá oddanosť avokádu a vďaka nej som si ho zamilovala tiež. Veľmi s ním neexperimentujem a len ho nudne ukladám na toast s pár kvapkami oliváča, alebo si naň capnem volské oko. Guacamole som skúsila len raz a s červenými ušami priznávam, za stáleho miešania som ho naservírovala záchodovej mise. Vďaka receptu na Smooth Cooking som zistila, kde som spravila niekoľko zásadných chýb. Takže bude pokus číslo dva. Potom vám dám vedieť ;) #avoforpresident

5. Sľúbila som januárovú DavajHetku a keďže sa nevolám Vláda Slovenskej Republiky, svoj sľub práve plním. Nie, nevyhráte stoh starých vydaní časopisu F.O.O.D. . Naopak, jeden z vás bude najbližších 12 mesiacov dostávať novučičké, voňavé číslo tohto gurmánskeho časopisu priamo do schránky. Stačí, ak do komentárov pod tento post, alebo do komentárov k súťažnej fotke na FB Dare to Cook napíšete, čo sa vám na Just Dare to Cook páči, čo by ste zlepšili, zmenili, aké recepty by ste odo mňa chceli a tak celkovo, ak máte niečo na srdci. Ak sa zapojíte do súťaže tu na blogu, napíšte mi, prosím, do komentára aj vašu emailovú adresu. Tí, ktorí chcú svoju šancu zdvojnásobiť, môžu na mail justdaretocook@gmail.com zaslať fotku jedla, ktoré ste uvarili podľa receptu z Just Dare to Cook. Tieto fotky budú následne aj s autorizáciou uverejnené na FB Dare to Cook. Súťažíte do 30. januára. Prajem veľa šťastia, maškrtníci a teším sa na vaše komentáre! 

7 komentárov

  1. Hello Michaela! Tvoj blog som objavila len tento tyzden a nenormalne sa mi lubi! Tvoje recicky pozdvihnu naladu, akurat si ta citam po ceste do prace (autobusom) :) Robis to skvele, aj fotis fajnovo. Receptami sa inspirujem okrajovo, ale ochutnala by som bez protestom vsetko. Kludne hadz viac rychlych rafinovanych zalezitosti, mam dieta a varit popri drobcovi je vyzva :) A este tip ci otazka: instagram dare to cook existuje? Planujes? Tvoju giveaway vyhrat asi nemozem, byvam mimo Slovenska. Tak prenecham stastie dalsim giveawaychtivym :) Nech sa dari!!! Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Miška.
    Ďakujem Ti za Tvoj úžasný, inšpiratívny, pozitívny, mňam blog. Objavila som ho len dnes a neviem sa od neho odtrhnúť. Oceňujem spracovanie receptov, t.j. podrobný a praktický popis, krásne fotografie a už dnes viem, že Tvoja rubrika Friday Foodspiration bude patriť k mojim piatkovým rituálom. Na Tvojom blogu mi nič nechýba, každý si v ňom s istotou nájde vďaka rôznorodým receptom to svoje orechové:) Teším sa na Tvoje nové príspevky a veľmi ti fandím. Lenka (lenkakeriova@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj,
    milujem akykolvek blog o hocicom. Strasne rada peciem a chcela by som moje vytvory komentovat a ukazovat celemu svetu, ale vzdy to skonci pri stylizacii a slovnom prejave. :) ale to ma neodradi od toho aby som prehliadala youtube a blogy. a tak som narazila na ten tvoj a zacitala som sa do kazdeho jedneho tvojho postu. pises pervektne a fotis skvelo. bavis ma nic by som nemenila. Annamária(kvitko.horny@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Miška,
    tvoj blog je skvelý, motivuje ma a nič by som nemenila ;) Je hlavne originálny, inšpiratívny, farebný a vtipný. Najradšej mám Friday foodspiration a V hlavnej úlohe (tekvicové vydanie, mňam!). Páčia sa mi tiež pohyblivé obrázky, tých by mohlo byť viac, ale inak je všetko ako má byť, recepty rôznorodé, fotky na zjedenie a inšpirácia nekonečná. Var a foť ďalej, držím palce :)!
    Saša (Alex.Krchnava@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Miška,
    priznám sa, tvoj blog som objavila len dnes pri prehľadávaní netu a hľadaní inšpirácií. Snívam, že jedného dňa budem mať aj ja svoj vlastný foodblog, len ešte musím nájsť odvahu vyjsť s kožou na trh :-) Tvoj blog sa mi veľmi páči, pôsobí na mňa veľmi inšpiratívne a hneď som si obľubila hlavne Friday Foodspiration, budem ťa pravidelne sledovať. Nemenila by som nič, len tak ďalej, držím palce!
    Alica (alicka_123@yahoo.com)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, Miška. Tvoj blog už nejaký čas sledujem, cca pol roka a najviac sa mi páčia dve veci: blbuvzdorné recepty (nie som síce úplný začiatočník, ale keď sa večer dopracem z prace s vyprázdnenou, rozumej totálne tupou, hlavou, potrebujem jasné inštrukcie :) a spôsob, akým píšeš (priznám sa, adoptovala som si vyraz láskovník za svoj, 100 bodov za to :)
    Nuž, a čo by som zmenila je hlavne prehľadnosť blogu. Minule som išla vykynožiť zvyšné tekvicové pyré a kým som sa prepracovala k megahniezdu... Nooo, radšej som to buchla do gugla, ako sa tu prehrabkávať po mesiacoch. Takže nejaká ďalšia kategorizácia okrem foodspiration a v hlavnej úlohe by veľmi pomohla. Hlavne keď nehľadám konkrétny recept, len tak pozerám, na čo by som mala chuť :)
    (A občas by bolo dobré použiť spellcheck v nejakom lepšom nástroji, čo skontroluje aj medzery za čiarkami a tak, ale to už je iba moja hnidopichná povaha spojená s občasnou prácou na DTP :)

    Inak nie je o čom, chutné a pôsobivé :)
    Simona (simona.vojtusova@gmail.com)

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS