Rovnováha

12.4.15


V poslednom čase toho bolo na mňa trochu veľa... Pomaly zisťujem, že bude čoraz ťažšie vytvárať rovnováhu medzi povinnosťami a oddychom. Včera som ale znovu raz našla malý ostrov "hlavy-vypnutia" - na záhrade u svokrovcov, kde vzduch vonia hyacintami, kam sa prisťahoval párik hrdličiek, kde ticho odfukuje obrí pes kazisvet, kdesi opodiaľ puká oheň a na ňom sa pomaly grilujú maškrty a v strede toho všetkého sme my, za jedným stolom, plánujeme, smejeme sa, pijeme a je nám strašne dobre. Najlepšie na tom je, že všetko jedlo pripravil láskovník! Sám nakúpil, pripravil, naservíroval. Nie že by to u neho bola ojedinelosť, ale práve včera to TAK dobre padlo. :) A tak nejako sme z nenazdajky, 11. apríla, zahájili grilovaciu sezónu. A keby ste vedeli, aké úžasnosti z toho vzišli!!! Ale to je na inú, dlhšiu debatu, keď sa zo sna bude rodiť realita. ;) #niecosachysta

U nás sa pije. Nie že by sme boli alkoholici, ale keď sa stretneme po celom pracovnom týždni na jednej kope, tak Filip vyberie svoju poctivú domácu jablkovicu, svokra popíja pohár bieleho, ja vyfasujem orosený krígeľ a takto družne čakáme na grilovaný plesnivec, ktorý sa včera láskovník rozhodol pripravovať. 

A ako vlastne spravil túto super easy syrovú nálož? Úplne stačí do trochy oleja nasypať vašu obľúbenú zmes korenín. Filipko použil Plzeňskú, keďže sme k jedlu popíjali pivko. Nechajte aspoň hodinku postáť, nech olej naberie chute skvelého korenia. Keď máte platňu, alebo rošt rozpálený, potrite syr ochuteným olejom, doprajte mu čerstvo mleté čierne korenie, štipku soli (soľ je veľmi dôležitá - vytvorí pri grilovaní na povrchu takú kôrku) a grilujte o každej strany asi 3 - 5 minút. Láskovník nás rozmaznal a ugriloval aj zemiaky nakrájané na plátky s trochou korenia, soli a rozmarínom. Bože! Aj dnes by som si dala... :)

Drahý vynovil terasu (alebo skôr vystarnil? :D ) - staručké, pohodlné kresielka, ošúchané stoličky, stolík zo sedemdeiatok - no proste lepšie ako nejaká hipsterčina v Bratislave... Už len vyložiť nohy a dať si horúcu kávu z džezvy.


Takto si my žijeme, na týchto našich dolniakoch. Teda,aspoň počas voľných, lenivých, sobotných dní. :)

Nezabudnite, že na FB máme tiež farebnú, sladkú, jarnú DavajHetku!!! Tak rýchlo bežte a zapojte sa! V hre je darčekové balenie Macarons Original, ktoré zhodou okolností pre túto firmu pečiem práve ja! :) 



1 komentár

  1. Krásne fotočky, úžasné čítanie, ďakujeme za pochvalu. Fililpovi zase za skvelé jedlo a pálenku, tebe za šalát, ktorý si pripravila a perfektne zapasoval k jedlu, dobrému priateľovi za skvelé domáce vínko z našich dolniakov a za príjemnú atmošku, ktorá v ten krásny deň vznikla. Niekedy ani netuším, že máme okolo takúto nádheru - vás všetkých, kvety, záhradu,stariny, ktorých nikdy nie je dosť a môjho kazisveta Tamiho s jeho kamošom Pufim. Niekedy aj všedné veci potešia oko a dušu.

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS