Sacharidové bomby

2.7.14

Áno, dobre čítate. Dnes si spolu naservírujeme dve sacharidové bomby. Ale nenechajte sa zmiasť, nebude to žiadny krémeš, ani tanier plný cestovín. Tieto sacharidy budú bez lepku a pridaného cukru.
Každopádne sú to ale stále sacharidy, preto ak nepracujete fyzicky, alebo vás nečaká extrémne náročný deň, nechajte si radšej tieto pochúťky ujsť. ;) Lebo cukor je sviňa a ak ho nespálite pri pohybe, tak s vami ostane na večné veky v podobe tukového vankúšika. A pre tých, ktorí si strážia postavičku - nebojte sa, v nedeľu tu už bude znovu ľahká a diétna strava. ;)


Začneme kukuričnou kašou. Aj keď teraz jej dávame kadejaké nóbl mená (polenta) a pripravujeme z nej skôr placky a "chlebíky", stále je to tá stará dobrá, hustá, bezlepková kukuričná kaša zaliata trochou masla, ktorú jedli po ťažkom a fyzicky náročnom dni na poli už naši pra-pra-pradedovia. Tak si spravme výlet ku koreňom. Na jednu porciu dajte zovrieť 200 ml vody, pridajte 100 ml kukuričnej krupice a za stáleho miešania varte asi 3 minúty. Stiahnite z ohňa, pridajte 1 PL medu, premiešajte a naberte na tanier. Na horúcu kašu dajte rozpustiť malú kocku masla, prisypte hrsť nasekaných orechov, jablko a škoricu. 


Druhým pánom (alebo skôr paňou?) na holenie je táto zapekaná fazuľa s vajíčkom. Na dve porcie budete potrebovať 1 menšiu cibuľu nakrájanú na kocky, 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, 2 mäsité paradajky nakrájané na kocky, 1 plechovku fazule, 100 g kvalitnej prerastanej slaninky nakrájanej na kocky, 2 vajcia, soľ a čerstvé mleté čierne korenie. Cibuľku, cesnak, paradajky, premytú a scedenú fazuľu a slaninku spolu zmiešajte, ochuťte soľou a korením a dajte na minútu prehriať do mikrovlnky. Zmes potom rozdeľte do dvoch hrnčekov, alebo malých zapekacích misiek, v strede spravte jamku, dajte do nej vajíčko a pečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 10-12 minút. Ja som neodolala a posypala som vajíčko ešte aj trochou nastrúhaného tvrdého syra, ale vy ho pokojne môžete vynechať. Hotovú fazuľu  som ešte posypala čerstvou vňaťou a obed je na stole. 

Dobrú chuť! ;)




Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS