Špenátové kura s avokádom

3.4.16

Máme tu jar. Teploty začínajú byť nanajvýš príjemné. A tak teda všetko, čo má nohy a zapaľovač, vyráža na opekačky a domáce grilovačky. Naša rodina je v tomto ohľade dosť mainstream - svieti Slnko/vonku stačí tenká mikina = oheň pod platňou a mäso do pácu. A čuduj sa svete, s týmto receptom môže byť aj to opekanie celkom fit!

Mám pravidlo: Keď už musí byť kura, tak stehná. A keď už stehná, tak marinované, keďže sú tuhšie. Ak sa s mojím pravidlom stotožňujete, postarajte sa o tieto zásoby:

500 g vykostených kuracích stehien
1 hrsť špenátu
1 hrsť medvedieho cesnaku
1 hrsť petržlenovej vňate
1 citrón
1 čili paprička
100 - 150 ml olivového oleja
soľ, korenie

Špenát, medvedí cesnak, vňať, kôru z polovice citróna, papričku, šťavu z citróna, olej, soľ a korenie podľa chuti rozmixujte na hladkú marinádu. Dôkladne ju vmasírujte do mäska a to poriadne zakryté odložte na noc do chladničky. 

Ďalší postup je snáď jasný. Rozložiť oheň, ponaháňať kocúra po záhrade, vypiť si pivo na Slniečku, sledovať lienku na tulipáne a keď je platňa, alebo gril rozpálený, poukladať tam mäsko a opekať a opekať a opekať. Takých 5 - 10 minút na každej strane (podľa toho, na čom ho budete grilovať). A keď už robíme zelené mäso, dorazme ho zeleným avokádovým šalátom. Na jemno nasekajte koriander, alebo petržlenovú vňať, dva strúčiky cesnaku, jednu červenú cibuľku, pridajte na kocky nakrájané avo, olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne zamiešajte, naložte na upečené kuriatko a poriadne pokvapkajte šťavou z limety. My sme si k tomu strihli grilované šampiňóny s cesnakom a čili. Grilovacia sezóna zaúdená! A k tomu aj #fitsblogermi. ;)




1 komentár

  1. Miška zas vymyslela kombináciu, ktorá na začiatku vyzerá, "že tak toto spolu sa nedá asi zjesť". Avokádo, špenát, medvedí cesnak, citrón - tie chute sa tak navzájom doplnili, že sa táto mňamka stratila v našich bruškách raz - dva. Aj marinádu, ktorú použila na stehná si viem predstaviť (asi to aj vyskúšame) na teplej hrianke na raňajky alebo večeru. Šampióny v oliváči s cesnakom , tak to si oblížete všetkých desať a možno aj dvakrát za sebou, aby ani štpka nevyšla nazmar. Skvelý nedeľný grilovaný obed pod dirigentskou vareškou Mišky výmyselníčky.

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS