Čučoriedky s tvarohom

27.7.16

Najrýchlejší tvarohový dezert na svete. Tri. Dva. Jedna. Štart!


Dva mesiace som bola doma. Dva mesiace!!! Po mesiaci PN-ky som bola presvedčená, že lekár mi dovolí znovu pracovať. Len sa na mne dobre zasmial. Keď som ho na minulo týždňovej kontrole tvrdohlavo presviedčala, nech ma už konečne prepustí z toho domáceho väzenia, len krútil hlavou a tvrdil, že si ešte mesiac počkám. Papuľovala som... Teraz mi v zdravotnom zázname svieti nápis "Na vlastnú zodpovednosť" a na krku mám jedného nasratého neurológa. Ale od pondelka zase pracujem!!! Takže sa už zase začínam orientovať na ultra rýchle mľaskoty, aby som po práci stíhala ukuchtiť niečo aj doma. V tomto prípade to nie je inak.

Nevravte, že nezoženiete:
1 šálku čučoriedok
1/2 šálky trstinového cukru
50 ml vody
šťavu z polky citróna
500 g plnotučného jemného tvarohu
200 g bielej čokolády
2 PL javorového sirupu (alebo medu)

Čučoriedky varte s cukrom, vodou a citrónovou šťavou asi 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť. Tvaroh vyšľahajte so sirupom/medom, pridajte rozpustenú čokoládu a rozdeľte do troch mištičiek. Do jednej pridajte približne 2-3 PL čučoriedkovej zmesi, do druhej zvyšok a tretia ostane snehovo biela. Pripravte si 5 - 6 pohárov. Ja som krém prekladala piškótami. Ak na ne nemáte chuť, pokojne ich vynechajte. Podstata je tá, že do každého pohára dajte na spodok najtmavší krém, potom svetlejší a napokon biely. Servírujte zachladené, s trochou jemnej šľahačky. Mňam!


1 komentár

  1. How To Play Baccarat | Free and No Download
    To play baccarat or any other 인카지노 casino game, the most important task is 바카라 to pick up the chips and pay attention 메리트카지노 to your own chips and strategies. Learn more. Learn more.

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS