Budete potrebovať:
250 ml plnotučného mlieka
1 vanilkový struk
500 ml 33% smotany na šľahanie
2 PL práškovej želatíny
60 g cukru
Do hrnca dajte mlieko. Vanilkový struk rozkrojte, nožom vyškrabte semiačka a dajte ich aj so strukom do mlieka. Mlieko varte na malom ohni, kým nepríde tesne pod bod varu. Vtedy ho odstavte a nechajte pol hodinku odstáť. Po pol hodinke vyberte z mlieka struk a znovu ho začnite pomaly zohrievať. Pridajte cukor a šľahačku. Zohrievajte a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. V malej mištičke zalejte želatínu 3 PL studenej vody, počkajte tri minúty, kým želatína napučí. Potom do mištičky so želatínou pridajte asi 1 dcl horúcej smotany a miešajte, kým sa v nej želatína úplne nerozpustí, túto zmes vylejte do hrnca k zvyšku smotany a za stáleho miešania varte ešte aspoň 2-3 minúty. Panna cottu potom rozlejte do mištičiek, formičiek, či pohárikov a nechajte ju cez noc na chladnom mieste stuhnúť. Môžete ju servírovať s čerstvým ovocím, alebo s omáčkou z ovocia, alebo jej rôznymi prísadami môžete dodať príchute, ako napríklad kávovú, kakaovú, karamelovú alebo ovocnú.
Žiadne komentáre
Zverejnenie komentára