KO-NE-ČNE! Taká som šťastná, že blog má novú tvár. Aby sme to spolu trochu oslávili, pripravila som dnes niečo špeci, niečo čo možno nie je práve najzdravšie, ale o to lahodnejšie!
Odmalička mám fóbiu zo surových vajec. Nejem maminkinu domácu majonézu, určite by ste ma neprichytili jesť vtáčie mlieko s kôpkou bielkového snehu, tatarák neprichádza do úvahy, ešte aj praženicu musím mať dokonale dovarenú, bez akéhokoľvek náznaku rôsolovitosti. Takže ani v prípade talianskej mascarpone pochúťky vajce muselo ísť... Tu je recept!
Na asi 5 porcií (pohárikov) si pripravte:
250 g mascarpone
200 g 18% kyslej smotany
150 ml 33% smotany na šľahanie
1 - 2 PL cukru
200 ml čerstvého silného espressa
2 PL + 1 čl Amaretta
Piškóty
Kakao
Najprv spravte espresso (ak nemáte presso stroj, dobrá bude aj "neska", ja to nikomu nepoviem ;)). Do kávy pridajte 2PL Amaretta a nechajte vychladnúť. Kým vám pod nosom rozvoniava čerstvá káva, zmiešajte vo veľkej mise mascarpone, kyslú smotanu a cukor. Krém oslaďte jak je libo, nám stačí jedna štedrá lyžica domáceho vanilkáča. Do krému pridajte 1PL pripravenej kávy a 1 extra čl Amaretta. Nakoniec už len vyšľahať šľahačkua jemne ju vmiešať do smotanovo-mascarpone zmesi. Jemne!!!
Máte deti? Tak v tejto fáze na ne zavolajte! Ide sa skladať skladačka! Piškóty na sekundu ponorte do kávy s Amarettom, uložte na dno pohárika, schovajte ich pod vrstvu krému a poprašok holandského kakaa. Vrstvite, kým poháriky nebudú plné. Šupnite do chladničky a za hodinku a pol môžete maškrtiť.
Odmalička mám fóbiu zo surových vajec. Nejem maminkinu domácu majonézu, určite by ste ma neprichytili jesť vtáčie mlieko s kôpkou bielkového snehu, tatarák neprichádza do úvahy, ešte aj praženicu musím mať dokonale dovarenú, bez akéhokoľvek náznaku rôsolovitosti. Takže ani v prípade talianskej mascarpone pochúťky vajce muselo ísť... Tu je recept!
Na asi 5 porcií (pohárikov) si pripravte:
250 g mascarpone
200 g 18% kyslej smotany
150 ml 33% smotany na šľahanie
1 - 2 PL cukru
200 ml čerstvého silného espressa
2 PL + 1 čl Amaretta
Piškóty
Kakao
Najprv spravte espresso (ak nemáte presso stroj, dobrá bude aj "neska", ja to nikomu nepoviem ;)). Do kávy pridajte 2PL Amaretta a nechajte vychladnúť. Kým vám pod nosom rozvoniava čerstvá káva, zmiešajte vo veľkej mise mascarpone, kyslú smotanu a cukor. Krém oslaďte jak je libo, nám stačí jedna štedrá lyžica domáceho vanilkáča. Do krému pridajte 1PL pripravenej kávy a 1 extra čl Amaretta. Nakoniec už len vyšľahať šľahačkua jemne ju vmiešať do smotanovo-mascarpone zmesi. Jemne!!!
oh ja mam uplne rovnaku fobiu Miska :-) recept&fotky preparadne ako vzdy.malo komentujem, vela obdivujem <3 I am your big fan!
OdpovedaťOdstrániťTak aspoň viem, že nie som sama takto "postihnutá" :) A ďakujem veľmi pekne :)
OdstrániťKeď je to tak jednoduché, musím vyskúšať :) Ďakujem za recept. Mimochodom, nevieš ako na jahodové tiramisu? V Ríme sú také mini obchodíky značky POMPI, oni to predávajú v krabičkách, bol to ten najlepší dezert, aký som kedy jedla. Inak nový dizajn blogu je úplne super, štýlový a moderný.
OdpovedaťOdstrániťJe to SUPER jednoduché, vrelo odporúčam! ;) A som veľmi rada, že sa nový dizajn ľúbi :) Čo sa jahodového tiramisu týka, recept poznám! Určite sa objaví aj na blogu, ale až niekedy v lete, keď budeme mať čerstvé jahôdky zo záhrady.
OdstrániťFantastická bodka za vyťaženým pracovným dňom, v ktorom sa počasie zase trošku vybláznilo. Lahodný, skvele dochutený dezertík, ako všetko od teba Miška. Skvelý pokec a super fotky.
OdpovedaťOdstrániť