Friday foodspiration

27.6.14



Týždeň prešiel ako voda a úprimne povedané, momentálne neviem, kde mi hlava stojí. V pondelok to začalo generálnym pletím buriny v záhrade. Utorok a stredu som strávila s jednou z naj kamošiek, s ktorou sme absolvovali obligátne nočné rozhovory pri víne a užili si jej doktorandské promócie. Včera ma čakalo celodenné upratovanie domu, keďže rodičia môjho chlapa sa dnes vracajú po dvoch týždňoch z dovolenky a ja som vyfasovala do náhradnej starostlivosti nie len ich syna, ale aj 1 ks psa, 2 ks kocúrov, 10 árov záhrady a dom, o ktorom som presvedčená, že je začarovaný nejakým samo-sa-špiniacim, pracho-tvorivým a bordel-hromadiacim zaklínadlom. Takže keď som včera o polnoci padala do postele, sladko sa mi zaspávalo s pomyslením, že dnes môžem KONEČNE celý deň variť! :) Po takej  dlhej ceste predsa budú hladní... Ach, to bola krása, miešať, polievať, mixovať, kombinovať chute a vône. Tie vône! Spravila som im moju hráškovú polievku a pečené kuracie stehná v horčicovo-medovej marináde s kari ryžou. A v chladničke sa chladí melón a tiramisu. 

Tak a teraz, keď máme za sebou malý výlet do nedávnej minulosti, tu je malá gastro inšpirácia odo mňa, pre vás:

1. Také "slovenské" pesto s vlašskými orechmi a petržlenovou vňaťou na Prima Fresh.
2. Akadémia krásy ponúka osvieženie na horúce letné dni v podobe domáceho ľadového čaju.
3. Freckled potato sa rýchlo stal jedným z mojich najobľúbenejších food blogov na FB a touto tvarohovou bábovkou si okolo prsta obtočí aj vás.
4. Už roky sa chystám na pomarančovú marmeládu, ale nikdy som nedokázala samu seba presvedčiť, či ju v mojom živote skutočne potrebujem. A potom som sa na Savory simple prescrollovala až k tomuto receptu na pomarančový džem s likérom Grand Marnier a bolo rozhodnuté! Aj keby som ho nepotrebovala, tak ho vo svojom živote chcem! :)

5. Bonusovka pre tento týždeň bola úplne jasná. Letné dvojčíslo časopisu F.O.O.D. som si zamilovala hneď ako som ho vytiahla zo schránky. Je plné tipov na grilovanie, sviežich šalátov, zaváranín a ešte kopy iných letných essentials. Tak si nezabudnite jeden výtlačok zadovážiť! ;) 

Vidíme sa znovu o týždeň.




2 komentáre

  1. Ako som už napísala v inej časti jedlo bolo neopísateľné, tiramisu a melón perfektne vychladené, (aj pivo), dom čistučký ako zo škatuľky, pes veselo vrtel chvostom keď sme prišli domov a kocúrom to bolo jedno - hlavne, že mali plné misky. V záhrade bolo vidieť šikovnú ženskú ruku, ktorá vie držať nielen varešku ale aj motyčku. PS: aj syn bol OK: Díky Miška:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Macka, ty si ma tu vychválila do nebies a pritom som robila len to čo ma najviac baví :) Ale ďakujem Ti. A hlavne si zabudla dodať "Asi si ju necháme!" :D

      Odstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS