Čokoládové mini tortičky

27.12.16

Už dlhšie vám rozprávam o mojich geniálnych čokoládových cupcakoch. Ale keďže ja rada veci komplikujem, pripravila som ich pre vás v trochu našuchorenej verzii. 


Myslím, že toto čokoládové cesto je bez pochýb môj najlepší výmysel. Vznikol skombinovaním a upravením asi 3 iných receptov a od testovania ho rada používam na cupcakes, ako piškótu pod zákusok, ale aj na tortové korpusy.

Pokukajte, či sa u vás v komôrke nájde:
350 g múky
350 g cukru
60 g kakaa
1 čl prášku do pečiva
1 čl jedlej sódy
štipka soli
250 ml kávy
250 ml zakysanky
225 ml oleja
3 vajcia
150 g nasekanej čokolády

Strašne je zložitý postup, tak dávajte veľký pozor. Zmiešate všetky mokré ingrediencie, v inej mise všetky suché a potom to všetko zmiešate dovedna. Kúsky čokolády primiešajte nakoniec do hladkého cesta. Ak robíte cupcakes, plňte cestom formy do 2/3 a pečte na 180°C cca 10 - 13 minút. Z tejto dávky vyjde 30 cupcakeov. Ak sa rozhodnete vytvoriť si tieto chutnučké mini tortičky, vylejte cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Ja ho rozdelím vždy radšej na dva stredné plechy, aby bola piškóta tenšia. Na plechu pečte cesto pri 170 °C asi 10 minút. Upečenú a vychladnutú piškótu vyklopte z plechu, stiahnite z nej papier a povykrajujte kruhy. Ako plnku používam do mini tortičiek našľahaný creme patisserie od Meggle. Kúpite ho bežne v obchodoch. Do 200 ml vyšľahaného creme pridajte 100 g kyslej smotany, alebo jemného krémového tvarohu. Na spodný plát piškóty nasriekajte kruh krému. Stred vyplňte nejakým fajným lekvárom. Najlepšie ríbezľovým, alebo malinovým. Poukladajte pár kúskov ovocia a nato druhý krúžok piškóty. Znovu nastriekajte krém, tentokrát na celú piškótku. Zdobte, ako sa vám len žiada. Môžete použiť ovocie, rôzne posýpky, čokoládové hoblinky, marcipánové kvietky. Po čom vaše srdce piští. :) Úplne jednoduchý a rýchly dezert. Super efektný a hlavne lahoda! ;) 



Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS