Dnes nie je čas na reči. Je potrebné konať. Rýchlo a efektívne. Lebo som bola dlho v práci, bolia ma nohy a vyšla nová časť môjho obľúbeného seriálu. V takýchto prípadoch mňa a odteraz už aj vás zachráni bublanina! Z domáceho ovocia, ktoré sme si nasyslili v mrazničkách (áno, správne, my potrebujeme dve mrazničky, aby sme mali kam naskladať našu vlastnú úrodu :D)
Vyhrabte z chladničky a komory:
3 vajcia
1 vanilkový struk
250 g Acidka
50 ml mlieka
400 g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
200 g mrazeného ovocia
50 g mandľových lupienkov
Všetky ingrediencie by mali byť rovnakej - izbovej teploty! Na začiatok si rozpusťte maslo a nechajte ho stranou úplne vychladnúť. Vajcia šľahajte s cukrom a dužinou z vanilkového struku na jemnú, svetlo-žltú penu. Stéviový cukor používam preto, lebo je veľmi jemný a vajcia sa s ním krásne vyšľahajú. Ale kvôli receptu ho nemusíte kupovať. Do vaječnej peny pridajte maslo, potom acidko s mliekom. Nakoniec už len ručne vmiešajte múku skombinovanú s kypriacim práškom a štipkou soli. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom. Nahádže do cesta ovocie a posypte koláč mandľami. Pečte v rúre predhriatej na 175°C asi pol hodinku, alebo až kým špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevytiahnete čisté. Upečenú bublaninu nechajte trochu vychladnúť, posypte práškovým cukrom a už neostáva nič, len sa zahryznúť. Je šťavnatá, je sladká, je plná malinkých bubliniek, nadýchaná ako perina, hotová za pár minút a čo je najlepšie - vďaka nej ubudne z vašich mrazených zásob! Treba predsa pomaly začať robiť miesto pre tie tohoročné ;)
Kolko toho masla treba rozpustit? Dakujem
OdpovedaťOdstrániť200 gramov
Odstrániť