Cheesecake s mascarpone

23.6.16

Odkedy som na maródke, mám záľubu v študovaní letákov. Ja viem... Stará mama Miša je zo mňa :D ALE! Vďaka tomu vznikol cheesecake taký jemný, krémový a lahodný, že u nás zmizol za tri hodiny. Takže odporúčam vám smer LIDL, kde tento týždeň zoženiete 500g tvarohu aj 500 g mascarpone v akcii za super cenu! (Nie, tento článok nesponzoruje LIDL. Kiežby...)


Okrem tvarohu a mascarpone si na nákupný zoznam rovno napíšte:
225 g balenie Neo sušienok (tiež nájdete v Lidl)
2 PL trstinového cukru
60 g masla
100 g kryštálového cukru
100 g trstinového cukru
4 veľké vajíčka
1 bio citrón
soľ
1 1/2 PL škrobu 

Keď recept vyžaduje všľahanie vajec do tvarohu, je potrebné, aby boli všetky ingrediencie rovnakej - izbovej teploty. Tak sa vám plnka na 100% nezgrcne. Takže najprv vyberte na linku tvaroh, mascarpone aj vajíčka a kým sa vám "zohrejú", pripravíte si spodnú - keksíkovú vrstvu. Sušienky rozmixujte, alebo rozmrvte. Pridajte cukor, rozpustené maslo a premiešajte. Zmes vysypte do formy a vtlačte na dno rovnomernú vrstvu. Takto pripravený základ vášho koláča putuje do rúry. Pečte ho 7 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po dopečení korpus vyberte a nechajte trochu chladnúť a teplotu rúry znížte na 155 °C. Zatiaľ vo veľkej mise rozšľahajte 500 g tvarohu, pridajte cukor a znovu šľahajte. Tvaroh bude postupne meniť konzistenciu a rednúť, ale ničoho sa nebojte. Nasledujú vajíčka. Pridávajte ich postupne a medzi každým vajíčkom zmes poriadne rozšľahajte. Po 4 vajci pridajte kôru z celého citrón, štipku soli a škrob (ja používam zemiakový). Nakoniec prichádza na rad celých 500 g mascarpone. Čaká vás posledné poriadne šľahanie. A keď máte hotový hladký, napenený krém, vylejte ho do pripraveného korpusu. Posledný trik na dokonalý cheesecake spočíva v pečení vo vodnom kúpeli. Formu na pečenie poriadne obaľte alobalom a vložte ju do väčšieho hlbokého plechu. Do toho nalejte horúcu vodu. Stačí do polovice formy s cheesecakom. Túto zostavu vložte do rúry a časovač nastavte na 80 minút. Voda bude počas pečenia pomaly vrieť a tvarohovo-vaječná zmes sa zmení na jemný, krehký krém. Po dopečení koláčik nevyberajte, len pootvorte dvere rúry a nechajte ho pomaly chladnúť. Asi po hodinke vyberte formu von, dajte dole alobal a nechajte cheesecake úplne vychladnúť. Je potrebné, aby odpočíval aspoň 4 hodinky v chladničke. Na studený, stuhnutý cheesecake som rozotrela celý pohár domácej jahodovej marmelády, poukladala ovocíčko a KO-NEČ-NE sme mohli koštovať! Vy môžete lekvár a ovocie nahradiť napríklad rozpustenou čokoškou.



2 komentáre

  1. nádherné : akurát som natrafila na tvoj blog a som ohúrená - je krásny a plný inšpirácií :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý večer,tento cheescake som vyskúšala,dala som na plátky pokrájané zavárané broskyne a zaliala želatínou s broskyňovou príchuťou - Galaretku,ktorú mi nosí švagor keď ide služobne do Poľska. Tam ich majú rôzne chute,niečo úžasné.
    Koláčik bol vynikajúci,všetkým chutil.Myslím,že to je zatiaľ najchutnejší recept. Blahoželám,ste šikulka.

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS