Žán Baklažán

11.6.14

Po minulom týždni plnom lievancových dobrodružstiev je tu späť starý systém troch postov týždenne. A keďže vonku je nádherne, ja sa chcem ísť opaľovať a vám sa tiež určite nebude chcieť sedieť pri počítači a čítať litánie, dnes to skrátim a hneď vám sem šupnem recept na mňamózny zapekaný plnený baklažán!


Pripravte si:
1 väčší baklažán
400 g cottage cheese
30 g (2 hrste) špenátových listov
2 vajcia
200 ml paradajkového pretlaku
3-5 bazalkových listov (záleží na veľkosti)
2 strúčiky cesnaku
1 mozzarellu
soľ a korenie

Baklažán umyte a nakrájajte pozdĺžne na asi 0,5 cm hrubé plátky. Rozpáľte na panvici trochu oleja a opekajte baklažánové "placky" 2 minúty z jednej a 2 minúty z druhej strany, kým nebudú hnedé (pozor, lepí sa, takže opatrne!), nakoniec ich podlejte trochou vody a pod pokrievkou duste kým nebudú mäkké. Zatiaľ zmiešajte cottage cheese s vajciami, poriadne osoľte a pridajte štedrú dávku čerstvého mletého čierneho korenia, nakoniec prihoďte na pásiky nakrájané listy špenátu a premiešajte. Baklažán aj plnka sú hotové, teraz už len dotiahnuť to do konca. Keďže ja som lenivá a každý kus riadu navyše ma otravuje, rozhodla som sa túto talianskom inšpirovanú chuťovku zapekať v panvici, na ktorej som pražila baklažán (nakoľko je celokovová), ale vy pokojne vytiahnite menšiu zapekaciu misu. Na jej dno rozotrite pretlak, do ktorého ste nadrobno nakrájali bazalku a cesnak. Na polovicu baklažánového plátku dajte plnku a druhú polovicu prehnite a vytvorte malú kapsu. Takto postupne spravte zo všetkých plátov naplnené kapsy a ukladajte ich vedľa seba do zapekacej misy. Už ostáva len dopriať každej kapse mozzarellovú čiapočku - 2-3 plátky mozzarelly a šupnúť celú tú krásu do rúry vyhriatej na 180°C. Netreba viac ako 20 minút a výživný a pomerne diétny obed je na stole. Stačí malá bazalková posýpka a môže sa jesť. Dobrú chuť! ;)



Stačí malá bazalková posýpka a môže sa jesť. 

1 komentár

  1. To vyzerá tak skvelo ten skúsim to na baklažány moc receptov nemám .. dakujem

    OdpovedaťOdstrániť

BACK TO TOP
Just Dare to Cook © - DESIGNED BY SMUK THINGS