Popravde, toto bol náš prvý spoločný počin. Klaudia sa priznala, že ma vtedy chcela ohúriť. Chcela na mňa zapôsobiť zákuskom. A ako to býva, keď sa chce niekto predviesť, väčšinou to nedopadne najlepšie. A inak to neskončilo ani s týmto našim nešťastným hnedákom. Ale keď sme trochu zaexperimentovali, pohrali sa s receptom a trochu upravili postup, nakoniec z toho vznikol dosť lákavý koláčik. No a prečo hnedák? Lebo je hnedý a my sme boli unavené a lenivé vymýšľať niečo nápaditejšie. Vlastne, to necháme na vás! Vymyslite tomuto úbohému koláču meno. Nápady píšte do komentárov! ;)
Pripravte si:
150 g
kukuričnej múky
150 g zemiakového škrobu
150 g cukru
2 PL kakaa
1 prášok do pečiva
štipku soli
300 ml mlieka
100 ml oleja
2 vajcia
120 g cukru
jahodový
džem
500 ml bieleho smotanového jogurtu
2 vanilkové pudingy
2 vanilkové cukry
2 PL práškového cukru
200 g masla
vanilkový struk
Wau! To je ale zoznamisko. Keď už máte všetko povyťahované na pracovnej doske, pusťme sa do toho. V mise skombinujte kukuričnú múku, škrob, cukor, prášok do pečiva, kakao a štipku soli. V druhej mise vyšľahajte olej s vajíčka a mliekom. Vsypte suchú zmes do mokrej a vymieste hladké cesto. To vylejte na menší plech (cca 30x25) vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 160 °C 40-45 minút. Cesto treba ku koncu kontrolovať špáradlom. Ak do stredu piškóty zapichnete špáradlo a vytiahnete ho čisté, zvíťazili ste! Koláč môžete vybrať z rúry. Ešte horúci ho trochu popichajte vidličkou a natrite naň štedrú vrstvu jahodovej marmelády. Potom ho niekam odložte, kým úplne nevychladne.
Zatiaľ si pripravte krém. Zmiešajte jogurt s 300 ml vody, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, pudingmi a pridajte dužinu vanilkového struku. Za stáleho miešania uvarte hustý puding, ktorý za občasného
miešania nechajte vychladnúť.
Vyšľahajte zmäknuté maslo (šľahajte aspoň 5-7 minút, kým neznásobí svoj objem a nie je biele a nadýchané). Do masla potom zašľahajte puding
a vyšľahajte hladký krém.
Vychladnutý korpus rovnomerne
natrite krémom, vrch poprášte kakaom a nechajte stuhnúť
v chladničke najlepšie do druhého dňa.
Žiadne komentáre
Zverejnenie komentára